Volledig spectrum

De therapeut wil uiteraard de best mogelijke behandeling voor iedere patiënt. Dat is het doel van een goede praktijk.

De eisen voor hogere productkwaliteit en voor het behouden van kruiden met een volledig spectrum liggen daarbij hoog. Door moderne technologie te combineren met traditionele kennis kunnen we deze doelstellingen behalen.

Volledig spectrum kruiden

We kiezen voor het gebruik van volledige spectrum extracten omdat ze de gehele plant vertegenwoordigen zoals de natuur het heeft bedoeld in tegenstelling tot het afzonderen van één of meerdere bestanddelen.

Het volledig spectrum extract houdt een plant zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke chemische samenstelling. In de extractie gebruikt men het volledige deel van het kruid – het volledige blad, de volledige wortel, de volledige stengel, bijvoorbeeld. De plant behoudt zijn natuurlijke integriteit en balans met als resultaat dat alle natuurlijke metabolieten harmonieus samenwerken.

Onze volledig spectrum extracten bevatten niet alleen de hele reeks verbindingen van de gehele planten, maar ook dezelfde balans en dezelfde complexe interacties tussen de verbindingen. In het verleden werd het niet mogelijk geacht om volledig spectrum extracten te produceren met behoud van de kwaliteit en potentie. Echter op vandaag zijn onze China Nature producten dankzij innovatieve technieken volledig gestandaardiseerd in het volledig spectrum.

 

 

De voordelen van volledig spectrum

Planten bevatten honderden verbindingen. In volledig spectrum extracten werken deze verbindingen samen om een resultaat te bekomen dat geen enkelvoudige verbinding op zich kan realiseren. Een bestanddeel extraheren of chemisch deeltje afzonderen is als een symfonie trachten schrijven met één noot.

Planten zijn doorheen de geschiedenis geëvolueerd en dankzij natuurlijke selectie is de chemische balans van hun honderden bestanddelen versterkt. Dat ze vandaag gedijen als levensvatbare levensvormen is het resultaat van jaren van voorplanting en aanpassing aan veranderende omgevingen. Gezien mensen op een vergelijkbaar traject zijn geëvolueerd als planten, hebben volledig spectrum extracten een ongelooflijke helende werking voor mensen. Volledig spectrum extracten hebben de juiste chemische balans en het juiste bereik om te overleven en te evolueren. Zo zijn deze kruiden in staat om vergelijkbare componenten van de levensprocessen van mensen aan te vullen. Bijvoorbeeld, rozewortel (rhodiola rosea) is een krachtig adaptogeen dat bijdraagt aan meer weerbaarheid tegen fysieke en mentale stress. Zoals de plant een hoge weerbaarheid heeft ontwikkeld om te kunnen gedijen in een bergachtig en koud klimaat, zo kan hij ook de mens meer weerbaar maken door ons aanpassingsvermogen op allerlei stressoren te verhogen.

In de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen proberen industrieën doorgaans om specifieke verbindingen van planten te isoleren om een sterker, effectiever medicijn te maken. Dit heeft ongetwijfeld geleid tot ongelooflijke medische doorbraken die hebben geholpen in de behandeling van ziekten. Vaak hebben deze medicijnen echter schadelijke bijwerkingen en kunnen ze verslavend worden. Hoewel ze wel effectief zijn in het direct aanpakken van de aandoening, kunnen ze ook andere delen met betrekking tot de menselijke gezondheid aantasten. Daarentegen zijn kruiden die het volledig spectrum hebben en alle bestanddelen van chemische verbindingen bevatten, in staat om problemen, zoals bijvoorbeeld chronische aandoeningen, aan te pakken zonder de bestaande balans in het menselijk metabolisme te verstoren. Het resultaat is een effectievere heling zonder bijwerkingen.

Met kruiden extracten die volledig gestandaardiseerd in het volledig spectrum zijn, gecombineerd met een uniek en hoogtechnologisch productieproces, breken we een lans voor een goed kwaliteitsbeleid in Europa.