cozing laser pain relief

indicaties

aangewezen bij neuropathie, arthritis, stijve gewrichten, nek en rugklachten, schouderpijn, tennis elleboog, knie en heup pijn, spierspasmen, carpaal tunnel syndroom, ischias, discus letsels, enkelpijn, tendinitis, vermindert ontstekingen en pijnstillend

in onze praktijk wordt de cozing pain relief laser lokaal gebruikt, terwijl de lasers distaal op de Tung punten geplaatst worden. Deze dualiteit versterkt de efficiëntie van de behandeling, terwijl kruidenformules en externe applicaties het bekomen resultaat bestendigen

COZING-TO5 LASER acties

- activeert microcirculatie, stimuleert celmetabolisme, ontspant spieren, maakt endorphines vrij, die pijnstillend zijn en de ontsteking verminderen

- de golflengte en power bepalen de capaciteit van de laser om het lichaam in te dringen. Eens in het infrarode spectrum en boven 800 nanometers als golflengte, kan de laser energie het lichaam binnen dringen zoals bij de  COZING-T05

voordelen van Cozing Pain Relief Laser :

- 100 % veilig, pijnloos, efficiënt en niet invasief

- Koude Laser therapie zendt licht fotonen uit die een helende en herstellende actie hebben op de cellen en het celmetabolisme verhoogt

- Een perfecte combinatie van therapeutische laser van 808 nm en 650 nm geeft een optimaal resultaat voor pijnstilling en genezing bij mensen en dieren

- Multifunctioneel, draagbaar en oplaadbaar, max power 1200 mW

-De lasertherapie maakt gebruik van twee verschillende lichtgolflengten met lage intensiteit (650 nm, 808 nm) om pijn en ontsteking te verlichten die gepaard gaan met veel acute en chronische pijnstoornissen.

-De behandeling bevordert de natuurlijke genezings- en genezingsprocessen van het lichaam op cellulair niveau.

- Efficiëntie is ongeveer 90%

-Hoog vermogen, dit betekent dat het de behandeltijd kan verkorten.

-De behandeltijd, vermogensintensiteit kan op elk moment worden aangepast.

-Draagbaar, gemakkelijk mee te nemen

-Max. Vermogen bereikt 1200mW.

- Tijdens/voor de behandeling kunnen de tijd, het vermogen en de modus naar wens worden aangepast.

Wat zijn de verschillen tussen lasertherapie op laag niveau en lasertherapie met hoog vermogen?

Laag niveau laser kan slechts tot 0,5 cm in het lichaam doordringen en de behandelingstijden voor eenvoudige aandoeningen kunnen oplopen tot 1-2 uur. Deze koude lasers zijn beperkt tot aandoeningen die verband houden met de huid of net onder de huid, zoals oppervlakkige ligamenten en zenuwen in handen, voeten, ellebogen en knieën. COZING-T05 gebruikt de 808nm-laser en de penetratie is 5CM ~ 7CM, dus het zou de uitstekende behandelingsefficiëntie kunnen bereiken.
High Power Lasers kunnen dezelfde aandoeningen behandelen die goed reageren op koude lasertherapie en nog veel meer. Omdat High Power Lasers dieper in lichaamsweefsels kunnen doordringen, kan de overgrote meerderheid van spieren, ligamenten, pezen, gewrichten, zenuwen en huid effectief worden behandeld.
De behandeltijden worden ook drastisch verkort wanneer ze worden behandeld met High Power Laser Therapy.

Wat is de klinische studie van de Laser behandeling van artrose en reumatoïde artritis/?

 • Artrose (OA) en reumatoïde artritis (RA) treffen een groot deel van de bevolking. Low Level Laser Therapy (LLLT) werd ongeveer 10 jaar geleden geïntroduceerd als een alternatieve niet-invasieve behandeling voor RA en OA.

  Volgens de door de Cochrane Collaboration aanbevolen methoden werden dertien onderzoeken opgenomen,

  174 patiënten (controlegroep) ----- Methode: placebolaser,

  68 patiënten (LLLT-groep) ----- Methode: kreeg actieve laser aan de ene kant en placebo aan de andere kant.

  Trails-tijd: de duur van de behandeling varieerde van 4 tot 10 weken. Follow-up werd gerapporteerd door slechts 2 proeven tot 3 maanden.

  Bij patiënten met RA (reumatoïde artritis) verminderde LLLT, vergeleken met een aparte controlegroep, de pijn met 70% in vergelijking met placebo en verminderde de ochtendstijfheid met 27,5 min (95% BI -52,0 tot -2,9), en verhoogde de flexibiliteit van tip tot handpalm met 1,3 cm (95% BI -1,7 tot -0,8).

voordelen van low level laser therapie

 • Low Level Laser Therapy, wordt beschouwd als niet-invasief, pijnloos en veilig. Low Level Laser Therapy (LLLT) maakt gebruik van laserlichtenergie om cellen te stimuleren om optimaal te functioneren. In het lichaam absorberen lichtgevoelige chromoforen en andere elementen in de cel energie, waardoor een reeks belangrijke fotochemische veranderingen in gang wordt gezet, zoals een verhoogde productie van ATP. De stimulatie van de mitochondriën en Kreb's Cycle initieert de productie van ATP, waardoor de cellen de extra energie krijgen die nodig is om het genezingsproces te versnellen en pijn positief te beïnvloeden. Deze activiteiten kunnen in alle soorten cellen voorkomen en omvatten ligamenten, zenuwen, kraakbeen en spieren.

Hoe pijn behandelen met lasertherapie ?

 • Als het gaat om de behandeling en het beheer van chronische pijn, hebben veel patiënten het allemaal geprobeerd. Van lichaamsbeweging tot injecties tot operaties, sommige chronische pijnaandoeningen kunnen ongeneeslijk aanvoelen.

  COZING-lasertherapie is een niet-invasieve pijnbeheersingstechniek die low-level lasertherapie gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen. Het wordt meestal gebruikt voor pijn gerelateerd aan artritis of ischias. Het wordt in Europa al tientallen jaren gebruikt voor pijnbestrijding en wordt sinds kort gebruikt in de thuiszorg.

  Low Level Laser Therapy (LLLT) maakt gebruik van laserlichtenergie om cellen te stimuleren om optimaal te functioneren. In het lichaam absorberen lichtgevoelige chromoforen en andere elementen in de cel energie, waardoor een reeks belangrijke fotochemische veranderingen in gang wordt gezet, zoals een verhoogde productie van ATP. De stimulatie van de mitochondriën en Kreb's Cycle initieert de productie van ATP, waardoor de cel de extra energie krijgt die nodig is om het genezingsproces te versnellen en pijn positief te beïnvloeden. Deze activiteiten kunnen in alle soorten cellen voorkomen en omvatten ligamenten, zenuwen, kraakbeen en spieren.

werking van laser bij wondgenezing

 • LLLT heeft een breed scala aan effecten op moleculair, cellulair en weefselniveau.

  Aangenomen wordt dat het biologische basismechanisme achter de effecten van LLLT de absorptie van rood en NIR-licht door mitochondriale chromoforen is, in het bijzonder cytochroom-c-oxidase (CCO) dat zich in de ademhalingsketen in de mitochondriën bevindt.

  Deze absorptie van licht veroorzaakt fotodissociatie van stikstofmonoxide (NO), wat een remmend effect heeft op CCO (cytochroom C-oxidase). Dus wanneer NO-niveaus de ATP-productie / mitochondriale activiteit verminderen, worden relevante intercellulaire signaalroutes geactiveerd die celproliferatie, overleving, weefselherstel en regeneratie veroorzaken.