Onze Technieken

Traditionele en moderne Chinese fytotherapie
In de Traditionele Chinese Geneeskunde kan een ziekte ontstaan door meer dan één oorzaak of conditie. Tijdens het ziekteproces kunnen de ziektebeelden ook veranderen. De behandeling moet dus niet alleen het ziektebeeld corrigeren, maar ook helpen om lichaam en geest opnieuw in balans te krijgen. Daarom bevatten de meeste formules meer dan één kruid of meer dan één type kruid. Eén formule kan dus verschillende condities behandelen, en omgekeerd, kan één conditie behandeld worden door verschillende formules.

In onze praktijk streven we ernaar zoveel mogelijk doelgericht en stapsgewijs te werk te gaan. Eén samenstelling is onvoldoende krachtig om de huidige complexe ziektebeelden te behandelen. Het is een utopie dat men met één samenstelling bv. damp-hitte, bloed hitte en lever Qi stagnatie zou kunnen behandelen. Onze strategie is dan ook om te starten met het meest urgente en stapsgewijze de rest op te lossen. China Nature heeft ook meer specifieke samenstellingen bv. voor schouder, knie of lage rug. Hoe specifieker de samenstelling, hoe beter het resultaat en dat is het tenslotte wat onze patiënten verwachten.

Vraag uw herbalist om advies om de juiste samenstelling te kiezen.

 

Laseracupunctuur volgens Master Tung
Master Tung Laseracupunctuur, een krachtige, veilige en efficiënte methode.

Master Tung acupunctuur heeft een eigen behandelingssysteem met zijn eigen acupunctuurpunten en zijn eigen specifieke basis.

Master Tung acupunctuur is gebaseerd op het feit dat het lichaam geprojecteerd is in het motorisch gedeelte van onze hersenen zoals een mannetje of vrouwtje met grote ledematen en nog grotere handen en voeten. Zo neemt Master Tung acupunctuur vooral punten op de ledematen, handen en voeten en zelden op de romp. Ook werkt men in de meeste gevallen ver weg van het lokale letsel en contralateraal vanuit het principe dat ons lichaam door het tegenovergestelde gebied in de hersenen wordt gecontroleerd.

Master Tung Laseracupunctuur is een zeer efficiënte benadering om pijn te bestrijden en geeft betere resultaten dan de klassieke naaldacupunctuur! Volgende processen gebeuren tijdens een behandeling met laseracupunctuur en verklaren de resultaten:

Verhogen van de synthese van ATP: verhoging van de energetische mitochondriale flux, dit is het verhogen van de stofwisseling
Verhoging van de DNA synthese
Verhoging van de biosynthese van eiwitten
Verhoging van de zuurstofproductie
Verhoging van de fagocytose van leucocyten
Verhoging van de neo-vascularisatie, verbetering van de microcirculatie
Verhoging van het immuunsysteem
Verlaging van het gehalte van prostaglandines
In tegenstelling tot gewoon licht is laser convergerend licht d.w.z. het blijft eindeloos lang één bundel licht. Belangrijk is de irradiatiedichtheid van het licht en dus niet de sterkte van de laser. De licht intensiteit neemt exponentieel toe met de dichtheid van het licht: hoe kleiner het punt, hoe groter de kracht van de laser.

Voor Master Tung Laseracupunctuur wordt het apparaat uitgerust met nieuwe twin power cables die een dubbele stimulatie intensiteit heeft t.o.v. de normale lasers. Er wordt gebruik gemaakt van therapeutische lasers zonder neveneffecten met een vaste golflengte van 405 nm (blauw) en 605 nm (rood).

Laseracupunctuur volgens Master Tung geeft je een sneller en duurzamer resultaat:

1. de meeste Tung punten zijn gelegen op de extremiteiten : hand, voet, onderbeen, bovenbeen, hand, onderarm, bovenarm. Daar vele van deze punten zéér gevoelig zijn, is gebruik met laser veel aangenamer.

2. de lokale en distale behandeling met verschillende methoden zijn complementair en versterken elkaar. Lokaal wordt er gewerkt met de Cozing pain relief laser die 18 IR lasers en 6 blauwe lasers bevat.

3. Twin cables: combinatie blauw laser (oppervlakkig) en rode laser (diep), zeer sterke prikkel: 15,6 W/cm2. Deze sterke prikkel is nodig om alle processen in gang te zetten.

4. intensieve behandelingen zijn mogelijk, bij sportletsels kan men meerdere behandelingen geven per dag.

5. diepe penetratie en regenerend effect van medlouxx tclt-IR, medlouxx IPL rood en blauw (endorfines opwekkend).