Voedingssupplementen

China Nature biedt een uitgebreid gamma aan natuurlijke voedingssupplementen, chinese en ayurvedische kruiden en fytotherapie. Al onze producten komen uit GMP labo's en worden streng gecontroleerd.

1. Waarom voedingssupplementen nemen op basis van planten

De fytotherapie is de oudste geneeswijze ter wereld. Bij ons is de fytotherapie in verval geraakt door de opkomst van de moderne geneesmiddelen. In het Oosten is de fytotherapie nog steeds actueel en wordt aan de universiteiten onderwezen en de klinieken uitgeoefend, nu aangepast aan de moderne normen.

Door onze moderne levenswijze vol stress, gebrek aan beweging, gebrek aan structuur en evenwicht, overconsuptie van medicatie, alcohol, te rijke voeding zijn tal van onevenwichten ontstaan in ons metabolisme. Overgewicht, psychische stoornissen, circulatie stoornissen, gewrichts-en spieraandoeningen, chronische ziektes zoals diabetes, kanker, depressies, alzheimer, parkinson, hoge bloedruk, hartinsufficiëntie enz.. allemaal ziektebeelden die het gevolg kunnen zijn van een langdurige scheef getrokken conditie die stilaan kan leiden tot ziekte

De chinese en ayurvedische fytotherapie  werkt zowel preventief en curatief op deze condities. Men behandelt geen ziektebeelden maar de onderliggende verkeerd gelopen conditie van de mens. Voorbeelden zijn : stagnatie van energie, hitte, toxische hitte, wind, koude, damp, bloed stagnatie, energie stagnatie enz..

De visie van de moderne chinese en ayurvedische voedingssuplementen op basis van kruiden is holistisch. Dit wil zeggen dat zij de persoon in zijn globaliteit behandelen en niet alleen de symptomen.

 

2. Waarom moderne chinese en ayurvedische voedingssupplementen ?

- Onze holistiche traditionele visie is geïntegreerd met de analytische moderne visie, onder het motto "east meet west" en "new makes old better".

Moderne dysfuncties vragen een nieuwe aanpak. Een deel van de traditionele samenstellingen is nu nog actueel maar een deel is niet meer aangepast en wordt nu vervangen door moderne samenstellingen gesteund op wetenschappelijk onderzoek.

- geen gebruik meer van dierlijke ingrediënten; beschermde planten; controle op toxiciteit; analyse van zware metalen en pesticiden

3. Eigenschappen van China Nature kruidensupplementen

  • alleen met goedgekeurde planten
  • Analyse van ieder individuele plant voor ieder batch
  • Planten geteeld volgens het "Daodi" principe : geteeld in de meest aangepaste streek. Iedere plant heeft zijn eigen biotoop. 
  • Geconcentreerd extract 7:1 dwz dat 7 gr ruw kruid overeenstemt met 1 gr van het extract
  • Niet bewerkt met "sulphur"
  • Extracten aangemaakt onder GMP normen

zie hier info over het labo in China :

https://www.youtube.com/watch?v=25G_Irn0Vos